Een steuntje in de rug

texture

Een steuntje in de rug

Mocht je vanwege financiële problemen momenteel niet kunnen sporten of bewegen, dan kan hulp vanuit verschillende hoeken mogelijk zijn.

Vanuit een sport- of beweegaanbieder:
Vaak kunnen en willen sportclubs hierbij helpen. Bijvoorbeeld door extra clubkleding aan te bieden of door het uitlenen van een tennisracket of voetbalschoenen. Zeker in de proefperiode, zodat je nog geen dure spullen hoeft te kopen, terwijl je nog niet zeker weet of de sport wel bij je past. Neem een kijkje op de pagina 'sportaanbieders' van deze site en wie weet zit er een geschikte aanbieder tussen.

Vanuit de gemeente: 
De gemeente Voorne aan Zee biedt inwoners met een laag inkomen een steuntje in de rug.
Verder zijn er organisaties die kunnen helpen bij geldvragen, Nederlandse les of het werken met een computer.
In de digitale folder ’een steuntje in de rug, extra geld en hulp voor mensen met een laag inkomen’ zijn de regelingen en mogelijkheden voor ondersteuning op een rij gezet.  Wil je weten of je in aanmerking komt voor verschillende regelingen of vergoedingen, zoals het Kindpakket of Participatiefonds, dan kun je dit in deze folder controleren. Ook wat de voorwaarden zijn en hoe je de regelingen kunt aanvragen. Mocht je nog vragen hebben, neem contact op met het minimateam van de gemeente Voorne aan Zee, via telefoonnummer: 14 0181. 

Er is voor 2024 een eenmalige extra vergoeding beschikbaar. Er is vanuit de gemeente besloten om deze extra regeling beschikbaar te stellen, omdat de ondersteunig door Stichting Leergeld vrij plotseling is gestopt. Het extra bedrag mag ook besteed worden aan bijvoorbeeld zwemlessen en sportlessen. Voor meer informatie klik hier

Vanuit stichting PUSH:
Mocht je er alsnog niet uitkomen, neem dan gerust contact op met een van de buurtsportcoaches van stichting PUSH. Wie weet komen we er dan samen uit om bijvoorbeeld een geschikte sport/beweegaanbieder te vinden of gebruik te maken van ons netwerk bestaande uit sport- en welzijnsinstanties uit Voorne aan Zee. Neem contact op via: 0181-316688. 

Want sporten of bewegen is mogelijk voor iedereen! 

 

Stichting Push