Gezonde leefstijl

texture

Gezonde leefstijl

In Voorne aan Zee gebeurt er nog veel meer om de inwoners te helpen met het krijgen of behouden van een gezonde leefstijl. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende lopende projecten.

Preventieakkoord Gezonde Voeding

Het akkoord is een uitwerking van het landelijke preventieakkoord en is erop gericht inwoners bewuster te maken van het belang van een gezonde voeding en leefstijl. Binnen het preventieakkoord zijn er plannen om bijvoorbeeld:

  • Gezond koken en eten in wijk en dorp te stimuleren.
  • De gezonde keuze bekender, lekker, leuk, betaalbaar en aantrekkelijk te maken.
  • Overgewicht te voorkomen door gezond eten en drinken in combinatie met meer bewegen te stimuleren.
  • En nog veel meer andere gezonde initiatieven.

Wil je meer weten over het preventieakkoord? Bekijk dan dit filmpje.

JOGG

Lekker Bezig! Voorne

JOGG staat voor een gezonde jeugd, gezonde toekomst. Deze aanpak voeren wij uit onder de naam ‘Lekker bezig! Voorne’. Met deze aanpak willen wij bereiken dat alle kinderen en jongeren kunnen wonen, leren, recreëren en werken in een omgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is. Verschillende partijen bundelen de krachten om gezonde voeding en bewegen aantrekkelijk en gemakkelijk te maken. Denk hierbij aan scholen, zorginstellingen, bedrijven, sportverenigingen, welzijnsorganisaties en de media. Wil je meer weten over Lekker bezig! Voorne? Ga dan naar de website van Lekker bezig! Voorne.

Gezonde leefstijl foto

Sportakkoorden

De drie lokale sportakkoorden van de voormalige gemeente Brielle, Hellevoetsluis en  Westvoorne zijn allemaal gebaseerd op het nationaal sportakkoord. In elke gemeente hebben verschillende partijen hun handtekening onder het akkoord gezet. Zij hebben hiermee aangegeven dat zij meewerken om zoveel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en bewegen. Nu en in de toekomst. Ongehinderd, in een veilige en gezonde omgeving. Een leven lang.

Klik op de links hieronder als je meer wilt weten over de sportakkoorden van Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne: