Sportakkoord

texture

Terugblik Sportakkoord bijeenkomsten

Terugblik Sportakkoord bijeenkomsten (27-9 / 9-11)

Op 27 september jl. heeft een Sportnetwerkbijeenkomst plaatsgevonden, waarbij zo’n 50
mensen aanwezig waren. In het kader van het (nieuwe) Sportakkoord II.
De groep bestond uit een gevarieerder mix van sportorganisaties en vertegenwoordigers uit de domeinen van onderwijs, welzijn en zorg. De Sportnetwerkbijeenkomst stond volledig in het teken van Sportakkoord Voorne aan Zee II en de kansen die er liggen om nog meer inwoners in beweging te krijgen. Op initiatief vanuit stichting PUSH en in samenwerking met NMC Bright en de gemeente Voorne aan Zee. 


De avond werd afgetrapt door wethouder Daan van Orselen, die de aanwezigen informeerde over actuele (fusie)ontwikkelingen en de potentiële impact van Sportakkoord Voorne aan Zee II. Aansluitend werd een plenair gesprek gevoerd, waarbij de focus lag op het informeren en inspireren van de aanwezigen. Het tweede deel van de bijeenkomst bestond uit een verbindende, creatieve sessie. Hierbij werd gezamenlijk gezocht naar manieren om meer inwoners in beweging te krijgen, doelgroepgericht en krachten te bundelen. De ideeën die daarbij ontstonden bieden veel perspectief voor de toekomst. De avond werd uiteraard afgesloten met een gezellige netwerkborrel.

Op 9 november jl. vond er een vervolgbijeenkomst plaats, die werd gehouden bij Voorne Atletiek. Ongeveer 25 aanwezigen vanuit diverse sport- en beweegaanbieders, welzijn en zorgpartijen, gingen met elkaar in gesprek en zijn er voorbeelden gedeeld.  Van Danspaleis op andere sportlocaties, uitbreiding van fietsmaatjes, betrokkenheid scouting, tot slootjes springen. Jubileum vieren met andere Zwartewaalse sportclubs en een wandelchallenge. Denken in kansen en wat kan er nog meer. Mensen gingen steeds meer 'aan' staan. Een hoop haakjes, kansen en wederom uitwisseling van telefoonnummers.

In 2024 gaan we uiteraard door! En staan er themasessies en meer netwerkbijeenkomsten op de planning.  Zin in het vervolg! Jij ook, of ben je nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact op via: k.boeser@stichting-push.nl of 06-22599381.

Wie weet tot ziens! 

 

Sportakkoord foto